#18/100 – Fine food i förorten

Courtesy of Lydecker & Boussard

Courtesy of Lydecker & Boussard

Stockholm är som alla storstäder ökänt vad gäller brist på service, glada & genuint välkomnande personal som bara vill kunden väl.

Det finns dock ett par undantag i storstaden, plus ett nytt fenomen som växer fram: Små, renodlade matupplevelser med nytänkande ägare som väljer förorten som bas och som bär en passion för sina kreationer. De bjuder på service, vänlighet, och ett utbud av bara det allra bästa för min kräsna tunga. Ofta med fokus på det närodlade och ekologiska.

Kersh Hedström Kafferosteri – mer kärlek från kafferostaren Aadel har inga kaffeböner fått någonsin. Nyligen var denna passionista med i TV4 Nyhetsmorgon (02.35 min in i programmet) och visade hur vi kan göra riktigt gott kaffe. En frukost, lunch eller eftermiddagsfika i Aspudden (Hägerstensvägen 125) är värt resan – godare kaffe, vänligare personal och mysigare stämning får ni leta länge efter. Finns på facebook dessutom.

Hållbart & Njutbart i Årsta (Skälderviksplan) är en underbar liten pärla i betongen och något alldeles extra på sommaren efter en promenad längs Årstaviken. Hemmagjord mat, ekologiska varor med fokus på klimatsmarta varor – vem säger att förorten inte bryr sig om miljön? På facebook får vi veta när nya varor kommer in, semlor bakas och vinprovningar äger rum!

Lydecker och Boussard öppnade idag i Hökarängen (Pepparvägen 11 – precis runt hörnet från tunnelbanan). Deras fantastiskt vackra bröd är dessutom ett unikum i brödkonst, jag har haft äran av att redan i somras smaka på dessa konstverk under en gatumat-festival på Söder – det måste bara upplevas! Följ dem gärna på facebook för öppettider framöver.

Självklart måste jag nämna Fine Food i Hammarbyhamnen (tvärbana till Luma från Gullmarsplan) även om det inte riktigt kan räknas till förorten, eller? Från början en spännande och välsorterad matvarubutik och deli med fokus på eko och exklusiva produkter till nuvarande lunch-ställe och deli med bara den allra godaste maten av de bästa råvarorna. Finare mat att köpa hem finns inte!

Det pågår helt klart en mat revolution i Stockholms förorter – det glädjer mig och jag vill hitta fler! Vilka kvalitetsställen kan ni tipsa om från förorten? Dela gärna med dig under kommentarer!

Det här är inlägg 18 av 100 i bloggutmaningen #blogg100, här kan du läsa vilka andra som deltar

Advertisements
This entry was posted in Food and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s