#19/100 – The Daily Good ger oss sött utan socker, gott utan tillsatser och mer därtill…

Courtesy of The Daily Good

Courtesy of The Daily Good

Jag har under några veckor inspirerats dagligen av ett nytt forum på facebook – The Daily Good. Under våren kommer The Daily Good som ny, inspirerande, fräsch hemsida och presenterar sig som..

“…ett virtuellt showroom som presenterar människor med djup, saker med mening, mat med näring och en livsstil med själ.
Bringing you good things. For a conscious life in style.”

Idag testade jag det här receptet på chokobollar – är helt såld! Först och främst för att det smakar så himmelskt gott – helt utan socker, smör, mjöl eller mjölkprodukter. Ingredienser jag försöker skära ner på sedan jag insett att flera av dem är som gift för min kropp, energi och humör.

Recept
(20-25 st)

2 dl naturella cashewnötte1,5 dl havregryn (gärna Nakenhavre)
2 msk kallpressad kokosolja
2 msk kakao
8 stora, urkärnade, mjuka Medjool dadlar
2-3 msk mandelsmör (beroende på konsistens)
1 tsk espressopulver

Kör cashewnötterna till en mjölliknande konsistens i en matberedare, men inte så länge att det blir oljigt. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills smeten precis är välblandad. Kyl ev massan en aning. Forma till bollar och rulla i kokosflingor. Förvara i kylen. PS! Prova gärna andra smaksättningar, som kardemumma, apelsin, mynta eller lakrits.

Nedan recept är också helt underbart! Bakade och bjöd flera på jobbet i veckan – en hit! Testa de båda recepten och upptäck att sötsaker utan socker finns och de smakar yummy! Följ The Daily Good på facebook – kommer garanterat fler smak- & färgrika tips på ett hälsosammare liv.

Courtesy of Green Kitchen Stories

Courtesy of Green Kitchen Stories

Sweet and sour! Lemon Bars från duktiga Green Kitchen Stories (en svensk & en dansk som kokar ihop grymt goda saker i sitt gemensamma kök).

Recept finns här!

 

 

 

Det här är inlägg 19 av 100 i bloggutmaningen #blogg100, här kan du läsa vilka andra som deltar

Advertisements
This entry was posted in Food and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s