#46/100 – Ben & Jerry’s söker svenska samhällsentreprenörer

ben and jerry's cow

Är du ung entreprenör (18-35 år) och driver en egen verksamhet, vinstdrivande eller ideell? Har du en verksamhet som löser ett samhällsproblem? Join Our Core!

Så låter det när Ben & Jerry’s (eko-reko glassföretag från USA) letar efter “the-next-best-thing” inom samhällsentreprenörskap-sfären. Alltså att se ett problem i samhället och vilja lösa det genom företagsformen, ofta hybrid sådan. Tjäna pengar OCH rädda världen, ungefär.

Nyligen lanserade det svenska teamet tävlingen på HUB Stockholm, med glass i stora lass. Inför den hade jag skrivit om tävlingen här och här, samt spridit i sociala medier då det är ytterst få tävlingar som riktar sig specifikt till sociala entreprenörer. Vilken överraskning jag fick, när ett mail kom om en hemleverans från Ben & Jerry’s och nästa dag plingar en ko på min dörr och överräcker en mini-hink glass. Storyn bakom Ben & Jerry’s är inte lika känd som deras glass, men ger djup åt företaget och det goda de vill åstadkomma parallellt med att sälja glass med unika smakupplevelser.IMG_3787

Join Our Core pågår i nio europeiska länder den 4 mars-12 juni 2013. En vinnare från varje land belönas med bland annat €10 000, mentorskap från Ashoka och en resa till Vermont där Ben & Jerry’s grundades 1978. Förra året vann svenska Johan Wendt med Mattecentrum.

Om du tror att du är något (vilket jag hoppas du gör) och du jobbar och sliter för att göra världen en bättre plats – då ska du läsa här för mer info om hur du söker din plats i tävlingen.

 

Det här är inlägg 46 av 100 i bloggutmaningen #blogg100, här kan du läsa vilka andra som deltar

Advertisements
This entry was posted in samhällsentreprenörskap and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s