Almedalen 2013

Det här blir mitt 2.a år på Almedalsveckan. Som ni förstår är jag ingen veteran, men jag tänkte ändå dela med mig av vad mitt fokus är under veckan, samt lite tips och andra högst personliga iakttagelser.

Mitt expertområde är samhällsentreprenörskap och social innovation – det intresserar mig oerhört, framförallt de högst personliga berättelserna som ligger bakom vad som driver en samhällsentreprenörs passion och engagemang!

twitterklänning

Underbara Ida Östensson, Crossing Boarders, en av ca.40 samhällsentreprenörer i Almedalen i år!

Inför Almedalen tog jag fram en sammanställning av ett antal event under veckan som tangerar social innovation och samhällsentreprenörskap. Detta publicerade vi på Mötesplats Social Innovation som en nedladdningsbar kalender med hyperlänkar till mer info i Almedalsprogrammet – händigt att ladda ner till sin smartphone, läsplatta eller laptop! Särskilt händigt eftersom uppkopplingen ofta segar i Almedalen när 22 000 besökare samtidigt vill ladda ner till sina apparater!

Varje morgon tittar jag på GMA13, livesänd webb-TV, som jag tycker ger bästa insikten och sköna tips som jag relaterar till mer än vad Aftonbladets eller Expressens redaktioner kan erbjuda!! GMA13 fokus i år är “mer om hur olika aktörer arbetar för att driva opinion, nätverka eller göra affärer i Almedalen. Ett ABC i påverkan som ska inspirera till engagemang och ge förståelse för det som händer”.

I morgon kommer jag medverka i ett nytänkande och innovativt seminarium om att hitta formeln för att skapa livskraft, tillväxt och framtidstro inom våra kommuner. Deltagarna får vara med i att påverka! Medverkar gör bl.a Pär Larshans, Camilla Robinson Seippel och Tove Lifvendahl.

Veckans Affärer kommer presentera de nominerade till Social Capitalist Award i morgon kl.16 – SUPERSPÄNNANDE! Vill gå men måste tyvärr avstå för att medverka till att ett spännande nytt webb-tv koncept går av stapeln kl.17.30 (via livesändning för alla i och utanför Almedalen) – häng med och påverka Vi gör framtid!

Vi ses i Visby eller på twitter @rebeccalamptey

Advertisements
This entry was posted in Almedalen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s